Уряд скасував трирічний мораторій на перевірку аптек

У п'ятницю, 23 лютого, набрала сили постанова Кабміну, що дає можливість розпочати систематичні та планові перевірки діяльності аптек у повному обсязі

Про це повідомляє прес-служба міністерства охорони здоров'я.

"Понад 3 роки аптечні заклади та лікарські засоби, які вони реалізували, були практично поза профільним контролем. Тобто недобросовісні учасники ринку мали підстави цим реально зловживати. І мова тут іде не лише про якість чи фальсифікат ліків, але й про відсутній контроль за цінами на медикаменти. Уряд, розуміючи ці проблеми, зняв мораторій на перевірки аптек", - прокоментував заступник міністра Роман Ілик.

Постанову №1104 "Про затвердження переліку органів державного нагляду (контролю), на які не поширюється дія Закону України "Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" було ухвалено 18 грудня 2017 року. Вже затверджений річний план здійснення заходів державного контролю Держлікслужби на 2018 рік.

Натомість загальнодержавний мораторій на перевірки малого бізнесу надалі триває у 2018 році.

Мораторій на перевірки малого бізнесу запровадили у серпні 2014 року. Закон "Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" передбачав повну заборону усіх планових перевірок, зокрема й аптечних закладів.