Amazon викупила стартап Ring з київським офісом за $1 млрд

Американська компанія Amazon уклала угоду про купівлю стартапу Ring - розробника розумних дверних дзвінків, який нещодавно залучив $160 млн інвестицій при оцінці близькій до $1 млрд

 Про це повідомляє Reuters.

Загальна сума залучених інвестицій перевищила $209 млн Точна сума операції невідома, але за даними ЗМІ, сума угоди становить понад $1 млрд .

За інформацією видання VentureBeat, угода може допомогти Amazon в боротьбі за ринок доставки "до порогу" і нішу розумних пристроїв.

Ring - американська компанія, яка розробляє системи домашньої безпеки. Одним з найвідоміших їх продуктів є DoorBot - розумний дверний дзвінок, який має Wi-Fi-підключення і камеру, так що користувач, навіть перебуваючи не вдома, може відстежувати відвідувачів біля дверей і спілкуватися з ними.

Читайте також: 7 українських стартапів, які можуть стати найкращими у сфері ІТ-технологій

У київському офісі на сьогоднішній день працює близько 450 осіб. Спочатку розробники в українському офісі займалися розробкою програмного забезпечення в області машинного навчання, комп'ютерного зору, інтелектуального аналізу даних і інших сфер штучного інтелекту для використання в продуктах Ring. Тепер в київському офісі також є відділ по розробці пристроїв і служба підтримки.