До кінця тижня ще двоє полонених українців повернуться додому, - Порошенко

Упродовж поточного тижня ще двоє захоплених у заручники на Донбасі українців мають повернутися додому

Про це заявив на прес-конференції президент України Петро Порошенко.

"Процес не уповільнився. Навпаки, перед завершенням 2017 року нам вдалося привезти додому 74 українця, які по 3 роки перебували в полоні. Можу сказати, що до кінця поточного року ще двох наших заручників ми повернемо додому. Це вже передумовлено -  і місце і дата. Думаю, воно не зірветься. Це знаходиться на моєму найвищому пріорітеті і я цим займаюся особисто. Можу сказати, що і в Росії рішення приймаються на найвищому рівні. По кожному", - наголосив президент.

Речник президента Святослав Цеголко виправив Порошенка, уточнивши, що звільнення двох українців має відбутися до кінця поточного тижня.

Пізніше представник президента України у Тристоронній контактній групі у Мінську, віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко уточнила, що мова йде не про Романа Сущенка й Олега Сенцова. "Дозволю собі додати (бо були спекуляціі в ЗМІ щодо Р.Сущенка й О.Сенцова), що мова йде про інших українців. А за Романа, Олега, інших бранців Кремля ми продовжуємо боротися", - написала Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

Геращенко також уточнила, що звільнення двох українців можливо відбудеться у цю п'ятницю.

Порошенко також висловив упевненість у поверненні в Україну ув'язненого в Росії українського журналіста Романа Сущенка.

"Хочу скористатися цією прес-конференцією і передати слова найщирішої підтримки пану Сущенку. Він справжній українець і я не маю жодних сумнівів, що він буде вдома. Сподіваюся, це відбудеться одразу ж після так званого "суду" в Росії", - сказав Порошенко.