Люди на зустрічі з інопланетянами будуть схожі на лісових тварин, - вчений

Один з найвідоміших фізиків-теоретиків Мітіо Каку передбачив, що люди вже в цьому столітті вийдуть на контакт з інопланетною цивілізацією

Каку думає, що люди виявлять прибульців до 2100 року, слухаючи радіосигнали, інформує Science Alert.

"Я особисто відчуваю, що протягом цього століття ми зв'яжемося з інопланетною цивілізацією, слухаючи радіопередачі, але говорити з ними буде складно, так як вони можуть бути в десятки світлових років від нас. Тим часом ми повинні будемо розшифрувати мову, щоб зрозуміти їх рівень технології, чи є вони цивілізацією першого, другого або третього типу і які їхні наміри", - написав Каку.

Типи цивілізацій, на які він посилається, представляють три категорії за шкалою Кардашева, яка вимірює технологічне просування цивілізації. Цивілізація I типу використовує всі доступні ресурси; цивілізація II типу - всю енергію своєї зірки; III типу - своєї галактики. Люди поки що не належать навіть до цивілізації типу I.

"Ще одна можливість полягає в тому, що вони приземляються на галявину і оголошують про своє існування. Але я думаю, що це малоймовірно, тому що ми будемо схожі на лісових тварин. Тобто спілкуватися з нами буде не варто", - додав Каку.