Порошенко нагадав, що може розігнати Верховну Раду

Президент Петро Порошенко наголосив, що не веде розмови про дострокові парламентські вибори і вірить у потенціал цього складу Верховної Ради

Про це Порошенко сказав під час прес-конференції, відповідаючи на запитання щодо дострокових виборів, повідомляє Еспресо.TV.

"Я наголошую, що жодних таких розмов я не веду (щодо дострокових  парламентських виборів - ред.). Можу наголосити, що президент обраний на п'ять років і має конституційні повноваження щодо розпуску парламенту, але в разі, коли парламент або не працює тридцять днів, або не існує коаліції", - сказав Порошенко.

Він додав, що вірить у те, що "парламент здатен продемонструвати зрушення" щодо законопроектів  про нацбезпеку, про Нацбюро фінансових розслідувань, про антикорупційний суд і щодо кадрових призначень.

Порошенко також нагадав, що в Україні зараз немає політика, який би міг отримати переважну більшість голосів на виборах.

"Дивна ситуація в країні: у нас зараз немає політика, який би мав переважну більшість голосів. Війна всіх проти всіх, чемодани компроматів, які часто-густо нічим не підтверджені", - наголосив Порошенко.

На його думку, зважаючи на такі обставини, влада, журналісти та громадяни мають перевіряти інформацію, яку вони отримують.