Працівник посольства Росії в Аргентині заявив, що 400 кг кокаїну йому підкинули американці

Підозрюваний в організації контрабанди 400 кг кокаїну з посольства Росії в Аргентині Андрій Ковальчук переконаний, що наркотик з'явився у школі російського диппредставництва внаслідок провокації американських спецслужб і місцевої поліції

Про це заявив адвокат Ковальчука Володимир Жерєбєнков, передає "Інтерфакс".

"Ковальчук переконаний, що наркотики були підкинуті аргентинської поліцією за участю в цій провокації американських спецслужб із метою дискредитувати російську дипмісію", - сказав Жерєбєнков.

За словами адвоката, його підзахисний наполягає, що в 12 виявлених валізах знаходилися кава, алкоголь, особисті речі та подарунки. При цьому Ковальчук стверджує, що валізи були набагато легшими, ніж до моменту виявлення кокаїну. За словами підозрюваного, про зміст валіз у посольстві знали.

"У нього є все чеки, квитанції і свідки, які підтверджують, що він купував саме кавe. Посудіть самі, якщо він наркобарон, якого з нього роблять, то дивно, що у нього весь цей товар лежить понад рік під сходами і жодної реакції з його боку немає ", - сказав Жерєбєнков.

Адвокат розповів, що каву і алкоголь купили в липні 2016 року і залишили на зберігання у школі посольства. Кокаїн виявив наприкінці листопада новий завгосп посольства, який проводив інвентаризацію господарства.

Жерєбєнков повідомив, що Ковальчук має намір надати слідству докази того, що в його валізах не було кокаїну, а сам він не є наркоторговцем.

"Зараз ми готуємося до захисту. Не виключено, що він з'явиться, оскільки в нього велике бажання приїхати і встановити істину", - сказав адвокат.

Жерєбєнков зазначив, що найближчим часом вирішить із підзахисним питання про поновлення термінів на оскарження і подасть скаргу в Московський міський суд на заочний арешт Ковальчука з проханням змінити йому обрану міру запобіжного заходу.