Депутати Луцької міськради побилися через “дерибан землі”

Протягом сесії депутати Луцької міської ради сварилися, вмикали голосну музику і навіть билися

Відповідне відео виклала на сторінку у Facebook прес-секретар "Народного контролю" Юлія Грищук.

“Нічне засідання сесії Луцькради. Питання - дерибан землі”, - підписала відео Грищук.

Як повідомляє Укрінформ, депутати фракцій “Народний контроль”, “Свобода” та “Самопоміч” та представники громадськості протягом всього дня намагалися не допустити голосування за безкоштовну передачу в оренду забудовникам майже двох гектарів землі, яка перебуває у комунальній власності. Вони наполягали, щоб питання було доопрацьоване і громада отримала орендну плату за ділянки.

Під час сесії опозиційні депутати вимагали переробити документи, вмикали голосну музику через колонки, щоб завадити голосуванню. У засіданні неодноразово оголошувалися перерви. В залу викликали поліцію, а також муніципальну варту. Кілька разів спалахували сутички і навіть бійки, в яких брали участь як "муніципали", так і невідомі молодики спортивної статури.

В результаті вже після опівночі скандальні питання все-таки були проголосовані і отримали необхідну кількість голосів.

У соціальних мережах місцеві вже висловлюють своє розчарування народними обранцями.

"Це все можна було припинити завчасно! Більше десяти років ходжу на сесії, такого не було і близько. Одне діло музика, опозиція, гарячі питання. Інше - ці морди тітушок, ці бандюки, яких ви привели мочити неугодних! ПОЗОР!", - ділиться у дописі у Facebook журналістка Олена Лівіцька.