Рада не захотіла ухвалювати закони, що забороняють російську у зовнішній рекламі

Український парламент відхилив три законопроекти, які мали б вдосконалити законодавче врегулювання в сфері зовнішньої реклами

Йдеться про законопроекти № 2702, 2702-1, 2702-д, повідомляє "Інтерфакс-Україна". 

Під час сьогоднішнього засідання парламентарі розглянули всі три законопроекти за повною процедурою, однак жоден з них не набрав необхідної кількості голосів. 

Зокрема, керівник комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, говорячи про законопроект №2702-д, зауважила, що у сфері зовнішньої реклами необхідно наводити лад.

"Всі погоджуються, що сьогодні в цій сфері, окрім корупції, просто банальний бардак. У містах, особливо великих, ви бачите вакханалію різних конструкцій зовнішньої реклами, і ніхто не знає, хто за неї відповідає", - наголосила вона.

За її словами, закон дозволить визначати операторів зовнішньої реклами та суб'єктів підприємницької діяльності на відкритих конкурсах.

Законопроект також передбачав введення електронних реєстрів об'єктів зовнішньої реклами, а також пропонував упорядкувати систему монтажу зовнішньої реклами, оскільки сьогодні дуже багато конструкцій перебувають в аварійному стані.