РНБО продовжила санкції щодо російських банків

Рада національної безпеки і оборони України продовжила санкції щодо банків з російським капіталом, дія яких закінчувалася у березні 2018 року

Про це повідомила прес-служба РНБО за підсумками засідання ради.

"Рада національної безпеки і оборони України підтримала пропозиції Національного банку України про продовження дії персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо банків з російським капіталом, дія яких закінчувалася у березні 2018 року", – йдеться в повідомленні.

Також враховуючи зростання загроз національній безпеці України, пов'язаних з зовнішньою міграцією в умовах російської агресії, РНБО розглянула пропозиції, зокрема, щодо удосконалення процедур контролю за набуттям громадянства України. Йдеться про обмеження і більш чітке визначення підстав для набуття громадянства України, посилення відповідальності за порушення у цій сфері.

Кабінету міністрів доручено подати законопроект щодо запровадження механізму попередньої перевірки підстав для в'їзду громадян держав міграційного ризику, у тому числі Російської Федерації, з використанням електронного повідомлення про намір відвідати Україну.

РНБО підтримала проект закону "Про внесення змін до закону "Про громадянство України" та запропонувала президентові внести його на розгляд Верховної Ради.