Суд призначив Коханівському домашній арешт

У Святошинському районному суді Києва відбулося судове засідання по справі командира добровольчого батальйону ОУН Миколи Коханівського

Про це повідомляє прес-служба Святошинського райсуду Києва.

Суд застосував до Коханівського запобіжний захід у виді домашнього арешту у певний час доби без застосування електронних засобів контролю, а також призначив судовий розгляд на 5 березня.

Суд визнав присутність ризиків неналежного виконання обвинуваченим процесуальних обов’язків, перешкоджання встановленню істини в справі.

Разом з тим, судом було враховано репутацію Коханівського, наявність у нього сталих соціальних зв’язків, стан його здоров’я, тяжкість покарання, яке загрожує останньому в разі визнання винним у вчиненні злочину, суспільну небезпечність самого кримінального правопорушення, у вчиненні якого обвинувачується, наявність обґрунтованої підозри.

Обвинувальний акт відносно Коханівського, згідно з яким той обвинувачується за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство), надійшов до суду ще 18 грудня, після чого судові засідання п’ять разів відкладалися на іншу дату через неявку потерпілого та захисників обвинуваченого до суду.

Читайте також: Розтрощена зала суду, штурм та 30 затриманих. Що за скандал і хто такий Коханівський