У Києві очікують ожеледицю, хуртовини, пориви вітру. Авто, що заважатимуть комунальникам, забере евакуатор

У суботу, 3 березня, в Києві очікуються сильний сніг, пориви вітру, хуртовина та ожеледиця

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"3 березня внаслідок впливу активного циклону у Києві очікуються складні погодні умови: вночі та вранці сильний сніг (приріст снігового покриву 10-17 см), пориви вітру 15-18 м/с, хуртовина, на дорогах ожеледиця", - йдеться у повідомленні.

Складні погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг, ускладнення роботи електромереж і комунального господарства. У зв’язку з цим комунальники працюють у посиленому режимі.

Столична влада просить водіїв не паркувати автомобілі обабіч доріг і в заборонених для цього місцях, щоб не заважати снігоприбиральній техніці. Машини, що заважатимуть розчищати автошляхи від снігу, будуть евакуйовані.

Киян також закликають, за можливості, не користуватися приватними авто, надавши перевагу громадському транспорту, а також слідкувати за прогнозами погоди, плануючи маршрути.

Водіям радять дотримуватись швидкісного режиму та дистанції, не робити ризиковані маневри, при наближенні до пішохідних переходів і дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму, увімкнути габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі, не використовувати авто з літніми шинами.

Пішоходів просять ходити не поспішаючи і обережно: ноги злегка розслабити і зігнути, ступати на всю підошву, руками утримувати рівновагу, в разі порушення рівноваги в ожеледицю швидко присісти - це найбільш дієвий спосіб утриматися на ногах. В разі падіння - згрупуватися та перекотитись, щоб компенсувати удар. Також пішоходів просять слідкувати за рухом авто, які може заносити на тротуари, не перебігати дорогу перед машинами, що рухаються, обходити металеві кришки люків, які зазвичай у таких умовах вкриті льодом.