Україна, Грузія та Молдова підписали декларацію про інтеграцію у ЄС

Голови парламентів України, Грузії та Молдови Андрій Парубій, Іраклій Кобакідзе та Андріан Канду підписали в Кишиневі декларацію про євроінтеграційні прагення

Про це повідомляє "Укрінформ".

Підписання декларації відбулося під час першої міжпарламентської конференції "Грузія, Республіка Молдова та Україна: Східне партнерство і сучасні виклики безпеки", проведеної за підтримки Атлантичної Ради.

"Імплементація Угод про асоціацію, а також про Зону вільної і всеосяжної торгівлі з Євросоюзом - ключове зобов'язання наших держав. Ці документи створюють для наших країн сприятливі умови для повноцінної інтеграції в ЄС і стають моделлю інтенсивної взаємодії з Євросоюзом на найближчі роки", - йдеться у документі.

Підписанти також підтверджують відданість України, Молдови і Грузії нормам і принципам міжнародного права щодо суверенітету і територіальної цілісності держав.

"У цьому контексті ми глибоко стурбовані присутністю російських військ на території суверенної Республіки Молдова, російською окупацією та іншими формами військового втручання в різних областях Грузії та України. Висловлюємо своє глибоке занепокоєння зовнішньою підтримкою сепаратистських рухів, розпалювання ненависті за національною і мовною ознакою, дезінформацією і дискредитацією рішень урядів наших країн, які прагнуть до зближення з ЄС і НАТО", - наголошується в декларації.

Крім того, спікери парламентів України, Грузії і Молдови наголосили на важливості розробки планів щодо взаємодії у сфері оборони і безпеки і ефективній протидії гібридним загрозам.