З полону Росії сьогодні мають повернути двох українців. У ЗМІ розповіли, кого будуть обмінювати

2 березня російська сторона має віддати двох незаконно затриманих українців, яких Україна обміняє на двох співробітників ФСБ

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Зазначається, що обмін має відбутися біля пункту пропуску "Гоптівка" у Харківській області, що знаходиться поблизу російського кордону.

Про те, що двоє українців мають повернутися додому до кінця тижня, під час своєї прес-конференції 28 лютого заявив президент Петро Порошенко. Цю інформацію згодом підтвердила і представник гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

Видання "Громадське", з посиланням на власні джерела, повідомило, що російська сторона віддасть Україні прикордонників Ігоря Дзюбака і Богдана Марцоня. Чоловіки ще на початку жовтня 2017 року зникли на Сумщині, коли здійснювали моніторинг ділянки кордону. Згодом у Росії підтвердили, що затримали прикордонників

У Москві стверджують, що українці нібито незаконно перетнули кордон, через що їх ув'язнили. 29 листопада 2017 року їм продовжили арешт на два місяці, до 5 лютого 2018 року. 

Натомість українська сторона передасть Росії двох затриманих співробітників ФСБ - Володимира Кузнецова та Аскара Кулуба, каже джерело видання.