Австралієць встановив світовий рекорд з плавання серед столітніх спортсменів

Австралійський плавець Джордж Коронс (George Corones) у віці 99 років встановив світовий рекорд з плавання в групі для спортсменів від 100 до 104 років, пропливши 50 метрів за 56,12 секунд

 Про це повідомляє ВВС.

Незважаючи на те, що чоловікові 99 років, за правилами змагань, він має право брати участь, тому що вже в квітні 2018 роки йому виповниться 100 років. Чоловік змагався сам, для нього організували офіційний захід в Квінсленді.

Коронсу допомогли піднятися на тумбочку, з якої він стрибнув у воду. Чоловік проплив 50 метрів у вільному стилі. Він побив попередній рекорд - 1 хвилина 31 секунда, встановлений у віковій категорії 100-104 року в 2014 році.

99-річний спортсмен заявив, що в захваті від свого результату і був готовий на повну силу "вдарити по стіні" в кінці запливу. Однак він зазначив, що гонка стала для нього серйозним викликом.

"У такому віці потрібно більше часу на підготовку, ти швидше втомлюєшся. Але якщо все зробити як треба, нагорода буде астрономічною. Мої перші 12 гребків були відмінно збалансовані і трюк полягав у тому, щоб вкладати трохи більше сили в кожен наступний. Я працював так до останніх 10 метрів, коли я зрозумів що втомився, але продовжив без будь-якого занепокоєння", - сказав Коронс.

У розмові з ВВС Коронс розповів, що був вражений ревучим натовпом людей, які прийшли підтримати його. Спортсмен пояснив, що був професійним плавцем в молодості, але потім перестав плавати на початку Другої світової війни.

Він повернувся до плавання тільки в 80 років, щоб підтримувати себе у формі. З тих пір Коронс плаває на витривалість тричі на тиждень і ходить в спортзал.

Також  спортсмен планує побити рекорд в 3 хвилини 23 секунди з плавання вільним стилем на 100 метрів. Він зазначив, що хоч уже не молодий, але з нетерпінням цього чекає і впевнений в тому, що зможе "зробити це добре".