МОЗ оскаржить поновлення Амосової на посаді ректора університету Богомольця

Міністерство охорони здоров'я подає апеляцію на ухвалу суду про поновлення Катерини Амосової на посаді ректора Національного медичного університету ім Богомольця

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

"Міністерство подає апеляцію на ухвалу Окружного адміністративного суду Києва про відновлення Амосової на посаді ректора НМУ. Наголошуємо, що ця ухвала є тимчасовим заходом, а не остаточним рішенням по суті справи. Комісія міністерства продовжує роботу та вивчає усі обставини справи", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві наголосили, що зміни в медичній сфері неможливі без змін в системі медичної освіти, бо без якості освіти майбутніх медиків не може бути якісної медичної допомоги.

"Незалежний іспит зірвано. За допомогою протиправних тендерів з корупційним шлейфом відбувається спроба скасування ліцензії державного незалежного центру тестування. Корпуси університету зачиняються на ланцюги, навчальний процес примусово припиняється. Все це разом з відсутністю співпраці з комісією та міністерством, спробою використання судової системи в політичних цілях є проявами масштабної кризи в системі медичної освіти", - зауважили в міністерстві.

В той же час, підкреслили у відомстві, зараз впроваджуються інші заходи та ініціативи, спрямовані саме на підвищення якості медичної освіти.

Зокрема, на стадії громадського обговорення перебувають наміри міністерства підвищити освітній стандарт для медичних спеціальностей, зробити державні іспити конкурентоздатними, зробити процес їхнього проходження незалежним.