Під Радою звільнили від наметів проїжджу частину. Сталися сутички, 39 затриманих

Зранку, 3 березня, під будівлею українського парламенту почалися сутички між протестувальниками та правоохоронцями, коли останні прийшли зносити наметове містечко

Як пояснив на своїй сторінці у Facebook директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, поліція проводить слідчі дії.

"Відповідно до ухвали суду поліція проводить слідчі дії під ВР у рамках розслідування декількох кримінальних проваджень. Перешкоджання цим слідчим діям припиняються відповідно до закону", - наголосив він.

За словами очільника Нацполіції Києва Андрія Крищенка, який також прибув на місце подій, є два рішення суду щодо цих подій. По-перше, правоохоронці отримали дозвіл на очищення територій від наметів, а, по-друге, було доручено обшукати містечко та протестувальників. Останні, на знак протесту, почали палити шини. 

Крищенко зауважив, що наразі було затримано 39 людей, двох з них відправили до лікарні. Також, за його словами, під час сутичок зазнали поранень щонайменше три правоохоронця. 

Журналісти "Громадського" розповіли, що під час сутичок постраждав і їхній колега з "Радіо свобода" Сергій Нужненко, якому в очі бризнули сльозогінним газом.