Адвоката генерала Гриняка знову не пустили до ГПУ ознайомитися зі справою

Адвокат підозрюваного в організації штурму Майдану 18 лютого 2014 року генерал-майора Нацгвардії Володимира Гриняка Станіслав Іваницький заявив, що його не пустили до приміщення Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури для ознайомлення зі справою

Про це Іваницький написав у своєму Facebook.

"В чергове сторону захисту не допущено до приміщення ДСР ГПУ, чим фактично позбавлено можливості здійснювати процес ознайомлення з матеріалами справи. Відповідно до документу винесеного процесуальним керівником по справі, ми своєчасно прибули до ДСР ГПУ для продовження процесу ознайомлення. Однак черговий КПП повідомив нам, що ані слідчого, ані прокурора на робочому місці немає. Проте така інформація не відповідає дійсності, оскільки ми особисто бачили, як прокурор заходив до приміщення", - написав Іваницький.

Адвокат зазначив, що звернення до керівника Департаменту ГПУ також не допомогло.

"Така неприпустима ситуація змусила мого підзахисного В. Гриняка зателефонувати до керівника ДСР ГПУ, останній повідомив, що перебуває на лікарняному, тому організувати нам особистий прийом не зможе. Прочекавши досить тривалий час, ми так і не домоглися того, щоб нас пропустили до приміщення ДСР ГПУ та надали доступ до матеріалів провадження. Таким чином, в чергове нас позбавлено можливості здійснювати процес ознайомлення, чим істотним чином порушено конституційне право В. Гриняка на захист", - додав адвокат.

Напередодні, 2 лютого, Іваницький також повідомив про невдалу спробу отримати в ГПУ доступ до матеріалів справи.