Поліцейський, який застосував газ проти журналіста біля Верховної Ради, відсторонений від роботи

Поліцейський, який застосував газ проти проти журналіста "Радіо Свобода" Сергія Нужненка під час демонтажу наметового містечка біля Верховної Ради, тимчасово не братиме участі в масових акціях

Про це повідомив начальник управління патрульної поліції Києва Юрій Зозуля, повідомляє "Громадське радіо".

"До завершення службового розслідування ця людина участь у масових заходах брати не буде, оскільки я не вважаю такі дії прийнятними та нормальними. Я допускаю, щоб будь-що може трапитися під час виконання завдання, що щось не помітили, не так зрозуміли, але це ні в жодному разі не може бути виправданням поліцейського", - пояснив Зозуля.

Він зазначив, що поліцейський не служив раніше у спецпідрозділі поліції "Беркут", а працює у патрульній поліції. Наразі правоохоронці з’ясовують обставини, за яких стався інцидент.

3 березня за фактом можливого перешкоджання поліцейськими професійній діяльності журналіста "Радіо Свободи" було відкрито кримінальне провадження.

Вранці 3 березня поліція проводила в наметовому містечку біля Верховної Ради слідчі дії. Під час сутичок постраждав журналіст "Радіо Свобода" Сергій Нужненко, якому в очі бризнули сльозогінним газом.

Загалом у наметовому містечку поліція затримала і запросила для пояснень понад 100 людей.

Ввечері 3 березня було відновлено рух по вулиці Грушевського у центрі Києва, де з 17 жовтня знаходилося наметове містечко представників "Руху нових сил".