Мати російського найманця Агєєва звернулася до Меркель, Трампа та Макрона по допомогу в обміні

Мати затриманого на Донбасі російського найманця Віктора Агєєва Світлана Агєєва звернулася до лідерів Німеччини, США та Франції з проханням сприяти поверненню її сина та звільненню всіх незаконно утримуваних у Росії українців

Відеозвернення Світлани Агєєвої оприлюднило російське видання "Новая газета".

"Пані Меркель, пан Макрон і містер Трамп. Мене звати Світлана Агєєва. Віктор Агєєв - мій син. І я прошу вас допомогти знайти спосіб звільнити мого сина. Останнім часом я мала певну надію на позитивний результат справи. Наприкінці 2017 року був обмін полоненими між сторонами конфлікту на Донбасі, більше 300 людей повернулися додому. Але Віктора тоді не обміняли", - сказала Агєєва.

Мати російського найманця висловила сподівання на повернення Віктора Агєєва під час наступного обміну, а також побажала звільнення українців, які перебувають у Росії.

"Як я знаю, готується другий раунд обміну, це може відбутися найближчим часом. Нехай кожен повернеться додому. Українські матері чекають на своїх синів: Олега Сенцова, Стаса Клиха, Павла Гриба та інших. Як я чекаю мого сина Віктора", - додала Агєєва.

При цьому мати найманця назваоа суворим вирок у 10 років ув'язнення, винесений українським судом. Агєєва стверджує, що її син піддався на російську пропаганду, оскільки "не розбирається у політиці".