Отруєння російського екс-шпигуна: у Британії погрожують санкціями, якщо підтвердиться причетність РФ

Чиновники Великої Британії погрожують санкціями, якщо підтвердиться, що Росія отруїла свого колишнього шпигуна на британській території

Про це повідомляє Sky News.

5 березня у британському місті Солсбері чоловікові і жінці стало погано в торговельному центрі, після чого їх госпіталізували з серйозним отруєнням невідомою речовиною. Виявилось, що чоловік - російський розвідник Сергій Скрипаль, а жінка - його донька Юлія Скрипаль. Наразі обидва перебувають у лікарні у "тяжкому стані".

Тим часом голова міжнародного комітету палати громад Том Тугендет заявив, якщо втручання Росії у отруєння чоловіка та його доньки підтвердиться, це символізуватиме кремлівський крок до початку "м’якої війни проти Великої Британії". Він додав, що у такому випадку Лондон може ввести санкції та заборону подорожей до країни.

Ситуацію прокоментував також очільник МЗС Британії Борис Джонсон. Міністр назвав цей інцидент "тривожним", але відмовився більше коментувати, "боячись заподіяти шкоди результатам розслідування".

"Я переконую, уряд вживатиме усі необхідні заходи для захисту життя людей у цій країні та їхні свободи. Британія також може переглянути продовження санкцій проти Росії", - заявив він.

Журналісти вже попросили владу Росії прокоментувати отруєння колишнього шпигуна, однак Кремль запевнив, що не володіє інформацією з цієї справи.

"Ми знаємо про цю трагічну ситуацію, однак у нас немає інформації про те, що могло б спричинити отруєння та що цей чоловік робив (останнім часом)", - заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.