Ректора університету Богомольця Амосову відсторонили до 23 березня

Ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Катерину Амосову відсторонили від виконання службових обов’язків до 23 березня

Про це повідомляє прес-служба міністерства охорони здоров'я.

У міністерстві зазначають, що комісія з перевірки причин зриву екзамену понад 200 студентів 3 курсу стоматологічного факультету не могла отримати від Амосової необхідні документи, тому роботи комісії довелося продовжити.

"Протягом понад тижня роботи комісії адміністрація НМУ фактично блокувала її роботу, не надаючи необхідні документи та не допускаючи членів комісії в ректорський корпус НМУ. Лише на 9 день роботи комісії Катерина Амосова з'явилася на засідання та надала копії матеріалів щодо процедури проведення екзамену та співпраці з Центром тестування. Зважаючи на значний обсяг документів, МОЗ прийняло рішення продовжити роботу комісії ще на два тижні - до 23 березня. На час роботи комісії Катерина Амосова відсторонена від обов’язків", - йдеться у повідомленні.

Обов’язки ректора на час відсутності Амосової виконуватиме перший проректор Ярослав Цехмістр.

Водночас МОЗ подає апеляцію на ухвалу Окружного адміністративного суду Києва про зупинення дії пункту наказу МОЗ щодо відсторонення Катерини Амосової з посади ректора НМУ.