У Флориді вчителям дозволять носити зброю

Сенатори штату Флорида схвалили законопроект, згідно з яким деякі вчителі зможуть носити зброю в школах з метою самооборони

Як пише ABC News, законопроект назвали "тимчасовим", у відповідь на лютневу стрілянину в школі міста Паркленд.

За прийняття законопроекту проголосували 20 сенаторів, проти - 18, і якби ще одна людина не підтримала документ, від нього б відмовилися. Також, згідно з новими правилами, в штаті підвищили вік покупки зброї штурмового зразка з 18 до 21 року.

Зброю зможуть носити ті вчителі, які тренують учнів, виконують господарські роботи або раніше працювали в правоохоронних органах чи армії. Викладачі, що працюють тільки в класі, озброїтися не зможуть. Також школам дозволили наймати додаткову озброєну охорону.

Вперше про ідею озброїти вчителів заявив Трамп, на думку якого, нові правила допоможуть вчителям і тренерам захистити дітей.

Нагадаємо, в середній школі Stoneman Douglas High School міста Паркленд (штат Флорида) сталася стрілянина. Поліція офіційно повідомила про 17 загиблих і понад 50 поранених.

 Нападника заарештували. Ним виявився 19-річний Ніколас де Хесус Крус, відомий своєю асоціальною поведінкою. Влада однак не приділила цьому належної уваги, і хлопець зміг дістати зброю.

Під час конференції, присвяченій насильству із застосуванням вогнепальної зброї, за участі викладачів та учнів зі школи у Флориді, де в результаті стрілянини загинуло 17 осіб, президент США Дональд Трамп запропонував озброїти вчителів для запобігання трагедіям.