У Києві СБУ обшукала ісламський центр. Муфтій заявив, що заборонену літературу їм підкинули

Працівники прокуратури спільно зі співробітниками СБУ на підставі ухвал суду провели обшуки у приміщеннях Ісламського культурного центру в Києві

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Київською місцевою прокуратурою №7 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за матеріалами СБУ за фактом можливого розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості за ч.1 ст. 300 КК України.

За результатами обшуків вилучено твори, які містять пропаганду культу насильства, жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію, що підтверджується висновками експертних досліджень, а також інші види літератури щодо яких буде призначено експертизи. Загальна кількість вилучених примірників складає близько 100 одиниць. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Як написав у Facebook муфтій Саїд Ісмагілов, СБУ, поліція та представник прокуратури з понятими загальною кількістю приблизно 20 осіб приїхали з обшуком до Ісламського культурного центру в Києві. На місці в ранковий час був присутній лише охоронець. Була пред'явлена постанова на обшук та на пошук літератури "що пропагує культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію".

Охоронцю заборонили здійснити телефонний дзвінок, покликати інших понятих, викликати співробітників культурного центру.

За словами муфтія, вісім книжок, що потім пред'явили охоронцю як вилучені докази, були нібито підкинуті в книжкову крамницю та до вчительскої кімнати у гімназії. В цей же час відбувався обшук у квартирі відповідального за бібліотеку - шейха Таріка Сархана, де під морозильну камеру були підкинуті дві книжки, а потім вилучені та пред'явлені у якості доказів.