Що жінки хочуть отримати на 8 березня. Опитування

Найбільший відсоток українських жінок мріють отримати квіти та увагу на 8 березня

Про це йдеться у опитуванні Київського міжнародного інституту соціології.

Соціологи поставили жінкам запитання: "Який подарунок Ви понад усе хотіли б одержати від коханого чоловіка на 8 березня?”.

Дослідження виявило, що:

Паралельно соціологи зібрали відповіді чоловіків на запитання: "Який подарунок Ви понад усе хотіли б подарувати коханій жінці на 8 березня?".

У результаті, виявилось, що в цілому бажання жінок та плани чоловіків практично збігаються, найбільші розбіжності є у чотирьох позиціях: чоловіки дарують квіти частіше, ніж хотіли б жінки (32% чоловіків проти 25% жінок), жінки хочуть у подарунок більше турботи і уваги (10% жінок проти 6% чоловіків) та грошей (7% жінок проти 3% чоловіків), та ювелірні прикраси дарують рідше, ніж хотілося б жінкам (8% жінок проти 6% чоловіків).

Якщо порівнювати дані останнього опитування з відповідями 2017 року, то можна побачити, що жінки дещо менше хотіли б отримати у подарунок предмети одягу та взуття (було 5% стало 2%), та значно менше - турботи, уваги та доброго слова в якості подарунку (було 12%, стало 6%).

 Можливо, справа не в тому, що жінки не хочуть уваги та доброго слова, а в тому, що зараз більше жінок, ніж раніше, вирішило, що добре слово та подарунок це краще, ніж тільки добре слово. Дещо менше жінок відмітили гроші як подарунок, порівняно з минулим роком (було 5% стало 3%).