Справа генерала Гриняка: слідчі знову не надали адвокатам усі матеріали провадження

Слідчі, які ведуть справу генерала МВС Володимира Гриняка, знову не надали адвокатам усі матеріали провадження

Про це адвокат генерала Гриняка Станіслав Іваницький написав у Facebook:

"Кричущі порушення прав сторони захисту продовжуються. Сьогодні нам знову не було надано усіх матеріали провадження. Такі свої протиправні дії слідчий пояснив тим, що ми начебто ще не переглянули відеоматеріали, що містяться на компакт-дисках ,які долучені до попередніх томів. Звертаю Вашу увагу, що загальна тривалість цих відеоматеріалів, за моїми попередніми розрахунками складає приблизно 400 годин.

Хочу наголосити, що ми однозначно бажаємо скопіювати усю інформацію, що міститься на цих дисках, але для цього нам було необхідно скористатися допомогою помічників адвоката, які сьогодні спеціально для цього прибули до ДСР ГПУ.

Однак черговий КПП, за незаконною вказівкою слідчого, не пропустив помічників адвоката до приміщення ДСР ГПУ. Хоча, відповідно до положень закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" помічники адвоката мають усі законні підстави для виконання таких процесуальних функцій.

Залишається відкритим питання - для чого слідчому створювати нам штучні перешкоди і позбавляти сторону захисту можливості здійснювати процес ознайомлення з усіма матеріалами справи, якщо за словами керівника ДСР ГПУ, вина підозрюваного Гриняка доведена "беззаперечними доказами" і підтверджена трьома сотнями томів криминального провадження.

Очевидно, що посадові особи ДСР ГПУ остерігаються, що під тиском аргументованих доводів сторони захисту, ця "залізна доказова база" впаде у суді, як картковий будиночок..."