Суд дозволив заочне розслідування справи Курченка

Печерський райсуд Києва надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо олігарха часів Віктора Януковича Сергія Курченка

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

За її словами, суд повністю задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України.

Генеральною прокуратурою отримано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Курченка у створенні та забезпеченні діяльності злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Також йдеться про заволодіння чужим майном, коштами державних та інших банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектору економіки в особливо великих розмірах, ухилення від сплати податків, легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом, організацію фіктивного підприємництва, що заподіяло велику матеріальну шкоду.

За попередніми підрахунками, спричинені злочинною організацією Курченка збитки сягають понад 14 млрд грн.

Сергій Курченко втік з України у лютому 2014 року. За попередніми даними, він переховується в Росії. Курченка оголошено у розшук та щодо нього обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Курченку повідомлено про підозру за 10 справами. Санкція найтяжчої з інкримінованих статей передбачає позбавлення волі на строк від восьми до 15 років.