Вбивство Ноздровської: слідчі знайшли суперечливі записки Россошанського

На місці подій виявили 2 записки авторства Россошанського, в одній він зізнається у скоєнні вбивства, в іншій заперечує свою провину

Про це йдеться у рішенні Шевченківського райсуду.

Під час обшуків місця подій 10 та 17 січня слідчі виявили 2 записки авторства підозрюваного Юрія Россошанського. Зазначається, що в одній він зізнається у вчиненні умисного вбивства правозахисниці Ноздровської, а в іншій - заперечує свою причетність.

За словами підозрюваного, рукописні тексти (записки) він написав особисто без стороннього тиску та адресував їх дружині та дочці. Росошанський також  пояснив, що записка, у якій він заперечує свою причетність до скоєння умисного вбивства написана з метою уникнення відповідальності та у зв'язку з тим, що судова та правоохоронна система України є недосконалою та заангажованою.

Нагадаємо, 1 січня близько 12:00 оголене тіло Ноздровської знайшли у річці біля Демидова. За даними поліції та попередніми даними експертизи тіла, вона загинула від множинних колото-різаних ран.

Ноздровська займалася справою розслідування загибелі своєї сестри Світлани Сапатінської, яку 30 вересня 2015 року у с. Демидів на смерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський. У травні 2017 року Россошанського засудили до 7 років ув’язнення, його захист подав апеляцію. 

28 грудня Россошанський за рахунок активної позиції Ноздровської не зміг вийти на волю за амністією. За даними ЗМІ, після завершення судового засідання, яке відбулося того дня, батько засудженого особисто погрожував жінці. Вона зникла вже на наступний день, 29 грудня.

Россошанський розповів, що вбив Ноздровську внаслідок сварки з нею на зупинці громадського транспорту у селі Демидів.

Вишгородський райсуд обрав запобіжний захід Россошанському у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів без визначення можливості внесення застави.

Телеканал "Еспресо" оприлюднив кадри з вуличних камер спостережень, на яких зафіксована юристка по дорозі з центру Києва додому в день убивства 29 грудня.