Ліквідованих у Сирії найманців ПВК "Вагнера" ​​ховають без почестей, гроші на похорон не дають, - ЗМІ

25-річний російський найманець ПВК "Вагнера" ​​Олександр Нікулін, знищений американцями у Сирії, до цього воював проти українських військ на Донбасі

Про це передає московський телеканал  "Дождь".

Згідно з повідомленням, 7 березня стало відомо ім'я ще одного найманця приватної військової компанії, який загинув у Сирії. Це 25-річний житель Благовєщенська Олександр Нікулін, якого не стало місяць тому, 7 лютого.

За словами його сестри, Нікулін близько 3-х років служив у ПВК Вагнера". Відрядження до Сирії мало закінчитися в грудні, але Нікулін вирішив залишитися до березня. Найімовірніше, він загинув під час того самого бою в провінції Дейр-ез-Зор.

Нікуліна ховали тихо і без особливих почестей. Про те, що він загинув, воюючи в складі ПВК Вагнера", розповіла його сестра Наталія.

"Ну, я від тітки дізналася, а тітка моя дізналася про це від його бойових товаришів. Ну, він їздив туди за контрактом. Приватна військова компанія, я не пам'ятаю, як вона називається. Ой... Вагнер, по-моєму", - говорить вона.

За словами рідних, після року в армії Нікулін відразу поїхав на Донбас у складі тієї ж ПВК Вагнера". Останні 3 роки він їздив лише в Сирію. Контракт Нікуліна мав закінчитися перед новим роком, але він продовжив його до березня. Його мати дізналася про смерть сина 10 лютого.

"Вона дізналася про це від його товаришів по службі. 10-го числа, тобто бомбування було сьомого числа, а вона дізналася десятого числа. До неї прийшли, приїхали товариші по службі, повідомили про це - не з компанії "Вагнер". Їй повідомили саме з компанії ("Вагнера" - ред.) десь 17-20 лютого. Допомоги фінансової від компанії ніякої не поступало, тому що ви самі розумієте, в Росії ж офіційно немає ПВК", - говорить Наталія.

Нікулін має щонайменше дві нагороди - одна за Донбас, друга за Сирію. Першу йому особисто вручав голова Російського союзу ветеранів Афганістану та Бойового братерства Валерій Вощевоз. Він назвав організацію похорону Нікуліна ганьбою.

Він також підтвердив,  що ніхто не допоміг родичам, і вони все оплатили самі.