На шахті в Запорізькій області внаслідок пожежі постраждало 6 гірників, 1 перебуває у важкому стані

У шахті Запорізького залізорудного комбінату в селі Мала Білозерка Василівського району Запорізької області близько 12:00 у четвер, 8 березня 2018 року, сталася пожежа, під час якої 80 шахтарів перебували на глибині понад півкілометра

Внаслідок пожежі постраждали 6 гірників, 1 з них у важкому стані, однак загиблих немає, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

На допомогу шахтарям прибули бригади аварійно-рятувальної служби з надзвичайних ситуацій у важкодоступних місцях, яким вдалося евакуювати людей з-під землі.

Черговий гірничо-рятувального загону відмовився офіційно підтвердити або спростувати факт пожежі в шахті.

При цьому в місцевих соцмережах користувачі виставляють фото з шахтою, яка димить, а також зі звинуваченнями на адресу інвесторів і керівництва, які нібито не виділяють належних коштів на охорону праці.

Як розповів головний лікар КУ "Дніпрорудненська міська лікарня" Юрій Абросімов, у лікувальний заклад справді поступили 6 постраждалих.

"Так, до нас надійшли постраждалі. Стан 5 стабільний, загрози життю немає. 6-го потерпілого зараз санавіацією відправили в обласний опіковий центр. У нього є загроза життю. Люди отримали локальні опіки - кисті, обличчя, отруєння чадним газом", - зазначив Абросімов.