Не поділили месенджер. Компанія Blackberry подала до суду на Facebook

Виробник популярних смартфонів з шифрованим зв'язком Blackberry звинувачує Facebook у порушенні своїх патентних прав через копіювання алгоритмів, використаних у Blackberry Messenger

Канадська компанія стверджує, що Facebook використав алгоритми та певні технології Blackberry у месенджері WhatsApp та соціальній мережі Instagram, передає ВВС.

Своєю чергою у Facebook заявили, що боротимуться за свої права у суді.

Заступник головного юридичного консультанта Facebook Пол Грюел зазначив, що позов компанії Blackberry "показує стан її бізнесу у царині месенджерів".

"Припинивши свої зусилля з інновацій, Blackberry тепер намагається судитися через інновації інших (компаній. - ред.). Ми маємо намір боротися", - наголосив він.

Читайте також: Facebook, Pornhub, Google. Як компанії святкують День святого Валентина

Заснована 1984 року у Канаді компанія Blackberry ще у 2009 році контролювала половину ринку смартфонів.

У позові наголошується, що Blackberry Messenger з'явився 2005 року, тобто за 6 років до того, як такий сервіс з'явився у Facebook.

Канадська компанія вважає, що Facebook зокрема скопіював алгоритми оповіщення користувачів про нові повідомлення та алгоритми позначення людей на фотографіях. У Blackberry вважають, що у Facebook роками знали про чужі права на ці алгоритми.

Водночас речниця Blackberry заявила, що компанія залишається готовою до співпраці з Facebook.