При спробі вивезення зброї з окупованої території затримано наближеного до Медведчука переговорника Рубана

На розташованому на лінії розмежування КПВВ "Майорське" при виїзді з тимчасово окупованої території Донеччини у четвер, 8 березня 2018 року, зі зброєю та боєприпасами затримано учасника перемовин з бойовиками про обмін військовополоненими Володимира Рубана

Про це у Facebook повідомляє координатор проекту StopTerror Семен Кабакаєв.

"Вивезти Рубан хотів снаряди на міномети, самі міномети, автомати Калашникова, детонатори і ще купу різного БК і зброї (зброю знайшли у шафах та тумбочках)", - йдеться у повідомленні.

За словами волонтера, Рубан нібито вже не вперше вивозить зброю з окупованих районів, користуючись прихильністю певних змін на цьому КПВВ.

"За наявною у мене інформацією, у нього є певні зміни на КПВВ, яким він платить гроші, щоб його не оглядали", - зазначив Кабакаєв.

Відповідно до інформації, наведеної заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгієм Тукою, Рубан перевозив меблі зі схованою у них зброєю та боєприпасами "під виглядом переселенця".

Як уточнює LIGA.net, з цього приводу СБУ готує на завтра брифінг за участю голови відомства Василя Грицака.

 

 

 

 

Довідка

За відкритими даними, Рубан Володимир Володимирович раніше мав прізвище Гарбузюк.

Народився 16 серпня 1967 року. Закінчив в 1984 році школу № 189 м. Києва, куди переїхав з села Зазим'я Броварського району Київської області.

Після школи вступив до Чернігівського вищого військового авіаційного училища. Звільнився зі Збройних Сил у званні старшого лейтенанта.

Займався різним бізнесом - від тютюнових виробів до поліграфії.

За президентства Януковича навчався у Національній академії державного управління при президенті Україні (НАДУ).

2013 року створив громадську організацію "Офіцерський корпус", від імені якої став публікуватися в мережі.

У 2014 році він вже став називати себе "генерал-полковником". Долучився до перемовин з російсько-терористичними військами щодо обміну заручників та військовополонених.

Однак 16 січня 2016 року Служба безпеки України офіційно заявила про те, що Рубан не має генеральського звання й не уповноважений провадити перемовини з росіянами та їхніми найманцями.

У ЗМІ була інеформація про зв'язки Рубана з головою "Українського вибору" Віктором Медведчуком. В цьому його також звинувачували представники деяких добровольчих батальйонів.