"Якомога більше трупів, якомога більше крові": у СБУ розкрили наміри московських кураторів Рубана

Куратори Володимира Рубана, підозрюваного у нелегальному ввезенні зброї з тимчасово окупованих районів Донеччини, планували теракти у середмісті Києва, аби в такий спосіб спровокувати масові заворушення й відволікання збройних сил від участі у АТО

Про це у п'ятницю, 9 березня 2018 року, заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак під час спеціально скликаного брифінгу, передає Еспресо.TV.

"Що вражає? Ми далі ще обов'язково надамо свідчення, документальні свідчення того, що планувалися масові, я підкреслюю масові, теракти. З мінометів мали розстріляти центральну частину міста Києва. І на запитання "Там же мирні люди? Там же будинки мирних людей?" ...Це нікого насправді не хвилює", - розповів очільник СБУ.

За його словами, численні жертви серед мирного населення у Києві мали дестабілізувати політичну ситуацію у державі й забезпечити Росії вигідні їй зміни у зоні АТО.

"Мало бути якомога більше трупів, якомога більше крові. Йшлося про тисячі загиблих. І, як говорили їхні куратори з "ДНР" та з Москви, має бути хаос, внаслідок чого люди мають вийти на вулицю, а війська мають повернутися з зони АТО й перейти на Київ, щоб показати, що в Україні є громадянська війна", - пояснив Грицак.

При цьому він наголосив, що додаткові деталі "на жаль" поким що не може повідомити.

"Оскільки в цьому обсязі мені дозволили (процесуальні керівники даного розслідування - ред.) оприлюднювати цю інформацію ", - додав голова СБУ.