У Києві тітушки жорстоко побили народного депутата Левченка

У п'ятницю, 9 березня, на вулиці Половецькій у Києві група невідомих жорстоко побила народного депутата від партії ВО Свобода Юрія Левченка

Про це у себе у Facebook повідомив його однопартієць, депутат Київської міськради Святослав Кутняк.

За його словами, інцидент стався під час протесту місцевих жителів проти незаконного будівництва.

"На вулиці Половецькій 25-27, де ми разом з громадою з пів на четверту ранку протистояли кличковським тітушкам з благоустрою, щоб захистити майно місцевих жителів і не допустити незаконної забудови, найманці Кличка жорстко (до втрати свідомості) побили народного депутата Юрія Левченка (ще й впритул кілька разів в очі балончиком наприскали, що у нього тепер підозра на опік)", - написав він.

За словами Кутняка, після нападу Левченка відвезли до лікарні.

Разом з тим, учасники акції в парку Шевченка також заявили про побиття Левченка. За словами виступаючого, стан Левченка важкий і йому потрібна підтримка соратників. 

Частина учасників акції вирушила до лікарні, щоб провідати нардепа.

Пізніше поліція Києва повідомила, що з’ясовує обставини конфлікту за участю народного депутата.

"Інцидент трапився на вулиці Половецькій у Шевченківському районі столиці під час демонтажу незаконних гаражів. На цей час народний обранець не звертався із заявою про побиття", - заявили в поліції.

Там попередньо повідомили, що сутичка сталася біля гаражного кооперативу.

"Наряди поліції встановили, що працівники благоустрою, відповідно до припису, проводили  демонтаж гаражів. На місце прибули народний депутат Юрій Левченко і депутат Київради Святослав Кутняк, які намагалися кинути пляшку з займистою сумішшю. У результаті виникла сутичка, яку припинили правоохоронці", - зазначили в поліції.

Як зазначається в повідомленні, після цього депутати поїхали з місця події. Із заявою про побиття до правоохоронців вони не зверталися. Повідомлення від лікарів теж не надходило.

Слідчо-оперативна група працює на місці, проводиться опитування свідків. Пляшку із займистою сумішшю вилучили.

Подію зареєстрували у Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені правопорушення та інші події Шевченківського управління поліції. Встановлюються всі обставини інциденту.