Адвокату генерала Гриняка заборонили самостійно пересуватися по приміщенню ГПУ

Стороні захисту генерала МВС Володимира Гриняка заборонили вільно пересуватися по приміщенню Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ

Про це у Facebook написав адвокат генерала Гриняка Станіслав Іваницький:

"Дії співробітників ДСР ГПУ не припиняють дивувати нас своєю надзвичайною непередбачуваністю і винахідливістю.

Вже дійшло до того, що стороні захисту заборонено навіть вільно пересуватися по приміщенню ДСР ГПУ.

Так, сьогодні, коли ми знову зіштовхнувся з черговим порушенням наших прав, ми намагалися звернутися до керівництва ДСР ГПУ для з'ясування причин виникнення таких порушень та вжиття відповідних заходів щодо їх усунення.

Однак, слідчий повідомив, що зробити це без його супроводу ми не маємо права, а супроводити нас він відмовляється, бо ті посадові особи, на прийом до яких ми намагалися попасти, відмовились нас прийняти. Також таки свої дії слідчий пояснив наявністю Інструкції, що нібито забороняє вільне пересування громадян по приміщенню ДСР ГПУ.

Але така дивна ситуація викликає деякі дуже закономірні запитання, які випливають з наступного..

По-перше, чому про цю заборону ми дізналися лише тепер, після того, як понад місяць мали можливість самостійно та без будь яких обмежень пересуватися по цьому ж приміщенню?

По-друге, хто дав право стороннім особам вільно пересуватися по приміщенню і вести там торгівлю?!? На доданому відео N3 відображено, що деякі особи, які очевидно не є працівниками ДСР ГПУ, в коридорі приміщення влаштовували ярмарок на якому торгують продуктами харчування. При цьому ці люди самостійно завозять на автомобілі товар, безперешкодно заїзджаючі у внутрішній двір ДСР ГПУ, де паркуються службові автомобілі.

Хто дозволив цим особам вхід до приміщення і хто дав дозвіл на в'їзд стороннього автомобиля з метою подальшого ведення торгівлі, якщо це приміщення є, і відповідно ця територія, зі слів слідчого - є "режимним" об'єктом? Це все при тому, що таки факти здійснення незаконної торгівлі в приміщенні ДСР ГПУ мають регулярний характер з інтервалом не довше тижня.

Разом із цим, (відео 2) о 11.53. під час телефонної розмови між В.Гриняком та керівником ДСР ГПУ, останній пообіцяв, що найближчим часом, приблизно через 30хв, зможе прийняти нас у своєму кабінеті, але ця зустріч так і не відбулася з наведених вище причин, та з огляду на неможливість нашого пересування приміщенням.

Очевидно, керівництво ДСР ГПУ побачивши те, що відеозаписи наших із ними розмов в подальшому публікуються, а їх бездіяльність та потурання порушень їх підлеглих набувають широкого розголосу, тому вони й вирішили уникати спілкування з нами.

Як би там не було, ми, як сторона захисту, чітко націлені на безкомпромісну процесуальну боротьбу та на активне розповсюдження правди про ті грубі порушення прав людини, які щоденно відбувається за стінами ДСР ГПУ, та на те, як "розслідується" одна з ключових справ про вбивство Небесної Сотні".