Кримські татари не голосуватимуть на російських виборах, - Меджліс

Кримські татари, які проживають на території окупованого Росією півострова, не братимуть участі в російських президентських виборах

Про це йдеться у зверненні Меджлісу кримськотатарського народу до співвітчизників та всіх мешканців Криму, оприлюдненому головою Меджлісу у Facebook.

"Меджліс кримськотатарського народу, перебуваючи в постійний і тісній взаємодії зі співвітчизниками, які проживають у всіх містах і районах Криму, зазначає, що абсолютна більшість кримських татар сповнені гідності і сміливості, щоб не піддаватися шантажу і погрозам, які надходять з боку російських окупантів. Отже, кримські татари не прийматимуть участі у незаконних виборах 18 березня 2018 року, що проводитимуться російськими окупантами в тимчасово окупованому Криму", - йдеться у зверненні.

У Меджлісі зазначили, що кримські татари на окупованій території зазнають утисків із боку російської окупаційної влади.

"Меджліс кримськотатарського народу відмічає безпрецедентний тиск і прямі погрози на адресу кримських татар з боку російських окупантів і місцевих колаборантів з метою примусити їх до участі в незаконних виборах. Помітні верстви населення - духовні особи, вчителі, лікарі, бізнесмени, співробітники комунальних підприємств і організацій, студенти, спортсмени, пенсіонери, перебувають під жорстоким морально-психологічним шантажем", - стверджують у Меджлісі.