Помер знаменитий російський актор Олег Табаков, який називав українців "убогими"

У Москві у 82-річному віці помер російський актор, народний артист СРСР Олег Табаков

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Останні кілька місяців актор перебував у лікарні його госпіталізували наприкінці листопада 2017 року. Про стан артиста надходили суперечливі новини: повідомлялося, що Табаков хворий на пневмонію і незабаром одужає, пізніше його підключили до апарату штучного дихання, з'ясувалося, що він не може говорити, перебуваючи при цьому при свідомості.

У січні 2018 року новини повідомлялося, що актор одужує, проте вже за місяць стало відомо, що Табаков перебуває у стані штучної коми. Медики заявили, що організм артиста настільки слабкий, що просто не справляється з найменшими навантаженнями.

Фільми за участю Олега Табакова стали класикою радянського кіно: він знімався у таких картинах, як "17 миттєвостей весни", "Д'артаньян і три мушкетери", "Людина з бульвару Капуцинів", "Москва сльозам не вірить" і багатьох інших. У 2000 році Табаков очолив Московський Художній театр ім. Чехова, яким керував до самої смерті.

У 2015 році Табаков виступив із антиукраїнськими заявами - в інтерв'ю російському Рен ТВ актор назвав українців "убогими" та сказав, що йому "соромно за мерзенності", звинувативши Україну в убивствах людей і руйнуванні осель. До того ж, російський актор заявив, що українці "завжди були на другій чи третій позиції у порівнянні з росіянами". Пізніше Табаков відмовився від власних слів, заявивши, що його "неправильно зрозуміли".