Рада може вже цього тижня позбавити недоторканності колишнього очільника "Нафтогазу" Бакуліна. Комітет підтримав

Регламентний комітет Верховної Ради дав дозвіл на притягнення до відповідальності, затримання та арешт народного депутата від "Опозиційного блоку" Євгена Бакуліна

Про це повідомляє Еспресо.TV.

За таке рішення проголосували усі члени комітету, визнавши законним 3 подання Генеральної прокуратури. Саме засідання проходило без Бакуліна, він листом повідомив, що лікується.

Під час засідання комітету генпрокурор Юрій Луценко запропонував Бакуліну піти на угоду зі слідством. Нардепа підозрюють у розкраданні державних коштів у справі про "вишки Бойка".

"Ми здобули докази, які потім підтвердилися іншими слідчими діями, що тодішній голова "Нафтогазу" Бакулін отримав вказівку від керівника Нацбанку Арбузова удвічі зависити ціну необхідних Україні бурових вишок”, - заявив Луценко.

Тим часом голова парламенту Андрій Парубій заявив, що Верховна Рада може розглянути відповідне подання ГПУ вже цього тижня, передає "Радіо Свобода".

За інформацією "Інтерфакс-Україна", листом Бакулін надіслав довідку з Інституту ім. М.Скліфосовского в Москві.

"З тих матеріалів, які ми побачили виписка з лікарні Скліфосовського з Москви, де чітко вказується - навіть лікарі дали діагноз, що людина може брати участь, тобто приїхати до України, що він не у стаціонарі, що він потрапив до лікарні, побув один день, його виписали", - заявив член регламентного комітету Дмитро Лубинець.

У свою чергу Юрій Луценко зазначив, що народний депутат жодного разу не виходив на зв'язок із Генеральною прокуратурою.

"Наскільки я знаю, він залишив територію України декілька років тому, причому весь час будучи народним депутатом. Я не буду приховувати, що передавав через різних депутатів його фракції, голову цієї фракції запрошення прибути для роботи зі слідством. Відповідь була завжди однакова: він або зайнятий, або хворіє. Причому, де він зайнятий, де він хворіє, нам не повідомляє ні керівництво фракції, ні адвокати самого Бакуліна", - пояснив Луценко.