Російські бойовики влаштовують вибухи в Донецьку, після чого звинувачують українців, - Держприкордонслужба

Російські бойовики "ДНР" та "ЛНР" влаштовують сутички на вулицях Донецька, сепаратистські ЗМІ при цьому називають вибухи в Донецьку українськими диверсіями

Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

Так, днями в Кіровському районі Донецька, недалеко від кав’ярні з назвою "СССР", пролунав вибух, від якого постраждали цивільні. Оперативникам Донецько-Луганського управління Держприкордонслужби стало відомо, що таким чином проводилася операція з затримання молодого чоловіка, якого підозрювали в торгівлі зброєю. Саме ж затримання проводили співробітники "МВД ДНР".

Підозрюваний намагався сховатися від переслідувачів і зупинив автомобіль, що проїжджав повз. Даний автомобіль рухався в бік блокпосту бойовиків на Курахівському напрямку. Водій призупинився, побачивши жестикулюючого молодика, і давши йому можливість забратися в автівку, де сиділи цивільні.

В цей момент у нього розірвалася граната, в результаті вибуху якої загинула жінка 1979 року народження, що приїхала з Києва на поховання дідуся. На місці помер і сам підозрюваний. Ще шість людей отримали поранення різного ступеня тяжкості. За наявною в оперативників інформацією, підозрюваний прибув у Донецьк з "ЛНР" та знаходився в розшуку за підозрою у вбивстві двох людей.

"Подібні випадки на вулицях Донецька нині не рідкість. Про наявність втрат серед населення бойовики швидко розповідають у власних медіа, називаючи їх жертвами терористичних атак, при цьому не вказуючи, що вони і є тими самими терористами", - додали у прес-службі.