МВФ наполягає на доопрацюванні законопроекту про податок на виведений капітал

МВФ наполягає на доопрацюванні президентського законопроекту про податок на виведений капітал

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник очільника адміністрації президента Дмитро Шимків.

Він пояснив, що ще 7 березня відповідний законопроект президента Петра Порошенка вже мали б внести на розгляд парламенту. Попри це, Фонд направив українській стороні листа, де висунув низку вимог.

Зокрема, у листі йдеться про те, що МВФ занепокоєний з приводу втрати доходів, що при відсутності будь-яких компенсуючих заходів ще більше підірве одну з основних цілей - забезпечення фінансової стабільності. 

Таким чином, зподібним законопроектом було б дуже складно переконати МВФ в тому, що податково-бюджетна політика України залишиться на правильному шляху, щоб зменшити її високий рівень державного боргу і поставити державні фінанси на надійну і стійку основу.

Читайте також: В Україні хочуть скасувати податок, щоб перемогти офшори. Чому це важливо

"Внесення цієї пропозиції призведе до того, що ми не зможемо завершити розгляд наступної програми (співпраці з Україною, - ред.). Тому ми наполегливо закликаємо вас не подавати цей законопроект до парламенту" - наолошується у листі. 

За словами Шимківа, під час наступної зустрічі з бізнесом 12 березня це питання було обговорене.

"В результаті обговорення ухвалюється рішення шукати більш широкої підтримки, та ретельніше працювати над переконанням МВФ. Отримую на горіхи за те, що не зміг переконати МВФ. Вся команда та автори ідеї дуже засмучені", - підсумував він.