Росія готує "казачі підрозділи" для проведення провокацій на Донбасі

Росія таємно готує загони "російських казачих організацій" для подальшого направлення на тимчасово окуповані території сходу України

Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

За інформацією Міноборони, керівництво Росії активізувало підготовку до зриву розгортання на тимчасово окупованих територіях Донбасу міжнародної миротворчої місії. 

На полігонах сил Росії, розташованих у прикордонних з Україною областях, здійснюється прихована підготовка загонів “русских казачьих организаций” для подальшого направлення на тимчасово окуповані території сходу України. Їхня основна спрямованість підготовки свідчить про можливість залучення до заходів з придушення акцій громадської непокори на тимчасово окупованих територіях шляхом дискредитації виступів місцевого населення невдоволеного російською окупацією.

Читайте також: 20 тисяч миротворців для Донбасу. Чому "блакитні каски" небезпечні для України

"Ми наполягаємо на тому, щоб Місія ООН була розгорнута на всій окупованій території України і відбувалося це відповідно до норм міжнародного права. Потрібно забезпечити контроль за частиною українсько-російського державного кордону, а з території України необхідно вивести усі незаконні збройні формування та регулярні частини збройних сил РФ", - зауважив міністр оборони України Степан Полторак.

Місія також повинна встановити контроль за станом зберігання важкого озброєння. Міністр наголосив, що Україна категорично проти того, щоб Росія брала участь у Місії.

"Тому що це неприйнятно, коли Росія здійснює агресію проти України, захоплює Крим, частково Донецьку та Луганську область, а потім пропонує себе як миротворця", - зазначив очільник Міноборони.