Спочатку Україна, тепер - Британія: Держдеп США вважає Росію причетною до отруєння Скрипаля

У США підтримують висновки розслідування Великої Британії, що вказує на причетність Росії до отруєння колишнього співробітника російського ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки у Солсбері

Про це йдеться в офіційній заяві американського державного секретаря Рекса Тіллерсона.

Він зауважив, США контактували з союзниками у Британії щодо цієї справи, зокрема Тіллерсон провів телефонну розмову з очільником британського МЗС Борисом Джонсоном.

"У нас є повна впевненість у розслідуванні Британії та її оцінкою того, що Росія, ймовірно, несе відповідальність за напад з використанням нервово-паралітичних реагентів, який відбувся в Солсбері минулого тижня", - наголосив Тіллерсон.

За його словами, напади такого типу ніколи не можна виправдати, адже це був замах на вбивство цивільного громадянина на землі суверенної нації.

"Ми обурені тим, що Росія, схоже, знову так поводиться. Від України до Сирії - і тепер Британія - Росія, як і раніше, є безвідповідальною силою нестабільності в світі, діючи з відкритим нехтуванням суверенітетом інших держав і життям громадян", - підсумував Тіллерсон.

Він додав, що винуватці атаки та ті, хто її замовив, повинні зіткнутися з серйозними наслідками. Тим часом Британія та США продовжать тісну співпрацю в цій справі.