The Boring Company Ілона Маска займеться підземними електробусами

Глава компанії Ілон Маск оголосив про зміну стратегії Boring Company і представив концепт нового електробуса, який буде пересуватися по підземних тунелях

Про це Маск повідомив у Twitter.

За словами творців, він, в першу чергу, призначений для велосипедистів і пішоходів, проте в майбутньому зможе перевозити і автомобілі.

За планом компанії, в транспортну мережу увійдуть близько тисячі невеликих зупинок, кожна з яких не буде перевищувати за розмірами паркувальне місце, що дозволить дуже швидко добиратися до місця призначення. Швидкість автобуса при цьому складе 241 км / год.

В кінці червня минулого року стало відомо, що The Boring Company розпочала будівництво першого відрізка швидкісного тунелю під Лос-Анджелесом за допомогою спеціальної бурильної машини.

У перспективі, нову мережу тунелів планують об'єднати з вакуумною системою надшвидкісних пасажирських поїздів Hyperloop, які, за задумом творців, зможуть переміщатися зі швидкістю до 1200 км на годину. На реалізацію проекту буде потрібно не менше шести мільярдів доларів.

Boring Company з'явилася в грудні 2016 року. Широкій аудиторії вона стала відома, коли Маск запустив в продаж кепки Boring Company за ціною в 20 доларів за штуку.

Ці продажі принесли їм близько 300 тисяч доларів, п'ятитисячному покупцеві кепки ж обіцяли ще більш нудний подарунок - їм стала кепка з автографами співробітників компанії.

Після цього Маск оголосив, що всі гроші підуть "на фінансування ще більш нудних речей". У грудні 2017 року він пообіцяв, що якщо компанія продасть 50 тисяч кепок, то вони почнуть випускати вогнемети. У лютому 2018 року ці вогнемети надійшли в продаж і їх розкупили за менше, ніж за тиждень.

Читайте також: Найпотужніша ракета за останні 30 років.Все, що потрібно знати про тріумфальний запуск Falcon Heavy