Тіллерсон не знає причину свого звільнення

Президент США Дональд Трамп заявив, що він особисто прийняв рішення про відставку держсекретаря Рекса Тіллерсона

Трамп вважає, що, на його думку, Тіллерсон "стане тепер набагато більш щасливим, повідомляє AP.

"Рекс і я, ми не раз говорили про це впродовж довгого часу, ми з ним цілком добре працювали, але ми не погоджувалися з низки питань. Якщо ви подивитеся на угоду з Іраном: я вважаю, що вона жахлива; він рахував - угода хороша", - сказав Трамп.

За його словами, з новим держсекретарем Майком Помпео у нього схожий образ мислення.

Сам Тіллерсон не знає причину звільнення з посади державного секретаря США і був налаштований продовжувати свою роботу, заявив виданню The Hill заступник держсекретаря з питань публічної дипломатії Стів Голдстайн.

"Держсекретар не говорив з президентом сьогодні зранку і не знає причини (рішення Трампа про його звільнення – ред.), але він вдячний за надану йому можливість служити та продовжує вважати, що державна служба є благородним покликом",- зазначив Голдстайн.

За його словами, "держсекретар мав усі наміри залишатися" на посаді глави зовнішньополітичного відомства США з метою забезпечення інтересів нацбезпеки. При цьому була відзначена також "надзвичайно міцна" співпраця кабінету Тіллерсона з іншими відомствами, в тому числі Пентагоном.

Його заява суперечить поясненням Білого дому. Зокрема, повідомлялося, що керівник апарату адміністрації президента Джон Келлі поінформував Тіллерсона про те, що Трамп звільнив його, ще у п'ятницю.

Сам Голдстайн, за повідомленнями ЗМІ, був також звільнений зі своєї посади через кілька годин після того, як оприлюднив свою заяву.