Кадрові зміни у Держдепі США: обрано в.о. держсекретаря, а також підвищено речницю Науерт

Рекс Тіллерсон залишатиметься на посаді очільника Держдепартаменту США до 31 березня, а свої повноваження поки що передає свому заступнику

Про це сам Тіллерсон заявив журналістам, повідомляє видання ABC News.

"Наприкінці дня я делегую всі обов'язки канцелярії секретаря заступнику держсекретаря Джону Саллівану. Мої повноваження як держсекретаря припиняться опівночі 31 березня", - наголосив він.

Зазначимо, Салліван наприкінці лютого цього року відвідав Україну. Під час візиту він обговорив з президентом Петром Порошенком санкції проти Росії та введення миротворців на Донбас.

На думку Саллівана, вільна та економічно успішна Україна є одним з найбільших страхів Кремля. Втім, за його словами, українська влада має продовжувати зусилля у боротьбі з корупцією, яка знищує Україну у 5 різних способів.

Тим часом речницю Державного департаменту Хезер Науерт підвищили. Тепер вона буде виконувати обов'язки заступника державного секретаря США з питань публічної дипломатії, відповідно до указу президента Дональда Трампа. 

Науерт замінить на посаді Стіва Голдстайна, якого також було відправлено у відставку після оголошення Трампа про звільнення Тіллерсона.