У Києві проходить виставка "Україна очима дітей з АТО". Подія

27 юних художників і зони АТО представили свої картини під час виставки у столиці

Про це йдеться у сюжеті Еспресо.TV.

Ось такою бачать Україну діти із прифронтової зони. Свої твори 27 юних художників малювали під враженням перебування на Закарпатті. Там серед чудової природи вони гарно відпочили, познайомилися з місцевими традиціями та самобутньою культурою цього куточка України. А ще завели нових друзів. Після такої арт-терапії дітки відтворили у свої картинах красу Закарпатського краю. Проект вдалося реалізувати за підтримки мецената Людмили Русаліної.

"Коли вони побачили усю красу того краю - музеї, замки, екскурсії, - коли вони відчули ту любов і турботу про них, то їхні малюнки зробилися зовсім іншими. Світлими, радісними! І це у душі в них зробилися такі зміни. З темної напруженої енергії вони стали світлими і радісними", - зауважила Русаліна.

А зараз вже триває черговий конкурс. Красу України у своїх картинах відтворюють діти-переселенці із зони АТО.

"Рушники - це символ нашої держави, а мак, мені здається, символізує те, щоб ми були всі разом. І наша країна, на ній також є орнамент, який тоже символізує наші вишиванки, це теж наша традиція", - розповіла юна художниця Юля. 

"Інвестуйте в дітей. Чому? Через 5 років ці діти підростуть, і від вас, дорослих, буде залежати, що вони оберуть - пензлик чи автомат", - наголосив керівник молодіжного руху Станіслав Липовський. 

За підтримки Людмили Русаліної та торгової марки “Домашнє Свято” лише цієї зими реалізовано близько двох десятків соціально-культурних проектів для дітей. Це і конкурс-фестиваль для дітей-сиріт, новорічні ранки, конкурси творчості та краси та багато інших заходів.