В Україні зміняться правила поховання. Чому процес може затягнутись

За новими змінами, поліцейським доведеться звертатися до суду за дозволом на проведення експертизи причин смерті, що може затягнути процес

Про це повідомляє Zaxid.net.

15 березня в Україні набудуть чинності зміни до Кримінального процесуального кодексу щодо роботи поліції. Зміни торкнуться не тільки правоохоронців, а правил поховання померлих.

Закон не змінює самі правила поховання. Більшість смертей й надалі не потребуватимуть проведення експертизи та залучення суду до похоронного процесу. Якщо людина померла вдома з природних причин, то її можна спокійно поховати.

Однак за нової редакцією Кримінального процесуального кодексу, у випадку підозрілої смерті або ж злочину слідчі будуть зобов'язані звертатися до суду за дозволом на проведення експертизи причин смерті. Зараз же слідчі можуть самостійно залучати експертів, не звертаючись до суду.

Зазначається, що суд матиме до 5 днів для прийняття рішення про призначення експертизи. Більше того - задовольняти клопотання про проведення експертизи може лише один суд в області (і тут вже дійсно виникнуть черги).