Рада дозволила арештувати нардепа Бакуліна

Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата від "Опозиційного блоку" Євгена Бакуліна

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Під час виступу у парламенті щодо цього питання, генпрокурор Юрій Луценко зауважив, що, за версією слідчих, Бакулін у період з березня 2010 року ймовірно брав участь у злочинній організації екс-президента Віктора Януковича і "сім'ї" та виконував їхні накази. 

"Йдеться про незаконне заволодіння коштами "Нафтогазу" сумою 449 млн 963 тис. грн і закінчений замах на заволодіння сумою понад 5 млрд 100 млн грн. У другому епізоді слідство вважає, що Бакулін незаконно заволодів чужим майном в особливо великих розмірах - коштами"Чорноморнафтогазу" сумою $404 млн 374 тисяч при закупівлях", - наголосив Луценко. 

Зазначимо, Бакулін з 2010-го по 2014-й очолював НАК "Нафтогаз". Саме за його керівництва "Чорноморнафтогаз" - дочірня компанія НАКу - придбала так звані вишки Бойка - глибоководні бурові установки для видобутку газу. Причому, як з’ясували журналісти, за значно завищеними цінами.

Влітку 2017 року генпрокурор Луценко заявив, що Олександр Кацуба, який працював заступником Бакуліна в "Нафтогазі”, дав свідчення щодо народних депутатів - організаторів схеми закупівель вишок. Щоправда, прізвищ тоді Луценко не назвав.

Колега Бакуліна по фракції Юрій Бойко у час, коли купували вишки, працював міністром енергетики. Луценко раніше заявляв, що оголошувати Бойку підозру у цій справі поки підстав немає.