Рада обрала Рахункову палату і призначила Пацкана її головою

Верховна Рада оновила склад Рахункової палати та призначила головою нардепа Валерія Пацкана.

Рахункова палата контролює правильність витрат коштів державного бюджету України.

За відповідні рішення проголосувала Верховна Рада, передає Еспресо.TV.

15 березня народні обранці проголосували на призначення до Рахункової палати 9 членів: Віктора Богуна, Андрія Дідика, Ірину Іванову, Андрія Майснера, Василя Невідомого, Цезаря Огня, Валерія Пацкана, Олександра Яременка та Ігора Яремчука.

Головою Палати призначили депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Валерія Пацкана. За його кандидатуру проголосували 309 депутатів.

Зазначається, що Пацкан замінить на посаді Романа Магуту, який наразі перебуває під слідством через махінації з приватизацією службової квартири. 

У політику Пацкан прийшов у 2001 році на посаду голови виконавчого комітету Закарпатської обласної організації партії «Реформи і порядок».

2010 р. — член Політичної партії «УДАР».

2011 р. — 2014 р. — голова Закарпатської обласної організації Політичної партії «УДАР».

2015 р. — голова Закарпатської територіальної організації БПП.

На виборах до Верховної Ради України 8 жовтня 2012-го був обраний народним депутатом. В парламенті працював на посаді голови комітету з питань прав людини, нацменшин і міжнаціональних відносин.

На позачергових парламентських виборах 26 жовтня 2014-го був обраний депутатом за списками БПП. У Верховній Раді зайняв посаду першого заступника голови комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

ЗМІ називають Пацкана партнером екс-керівника АП Віктора Балоги. Пацкан, зокрема, був  свідком у справі проти Івана Різака, екс-губернатора Закарпаття та політичного противника Балоги.