У Греції затримано 26 українських моряків з трьох кораблів, на одному перевозили вибухівку

26 громадян України - членів екіпажів трьох суден - затримані в Греції на час проведення слідчих дій

Про це повідомив офіційний представник департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Василь Кирилич, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з інформацією, оприлюдненою Кириличем на брифінгу у Києві, нині затримано 17 українців - членів екіпажу судна Mekong Spirit, яке належить швейцарській компанії і яке було затримано в Греції 25 травня 2017 року.

"На сьогоднішній день триває слідство в справі судна, яке перебуває недалеко від Афін. Члени екіпажу - 16 громадян України перебувають на судні, 17-й - капітан судна проживає в одному з приміщень в Афінах", - пояснив Кирилич.

Члени екіпажу дають свідчення у справі вантажу, зокрема, перевезення сумнівних вибухових речовин на судні і не є заарештованими.

Крім того, затримані 7 членів екіпажу судна RS 300 97, яке було затримано в листопаді 2016 року. Вони також перебувають в даний час на судні в очікуванні фінального рішення суду у справі перевезення багажу.

Кирилич також поінформував про затримання в січні 2018 року двох українців - членів екіпажів судна Andromeda - капітана і старшого помічника капітана судна, які на час слідчих дій перебувають в одній з пенітенціарних установ Греції.

За його словами, генеральний прокурор Греції запевнив українську сторону, що всі слідчі дії будуть завершені в найкоротші терміни.

Крім того, правоохоронці Греції розглянуть можливість повернення моряків в Україну з наданням їм права з можливим зобов'язанням прибути в Генеральне консульство Греції в Одесі для надання свідчень.