Українські митники викрили банду, що організувала контрабанду героїну на 12 млн євро

У межах міжнародного співробітництва українські правоохоронці викрили та допомогли затримати злочинне угрупування, що перевозило наркотики з Ірану до Молдови

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України у Facebook.

У 2017 році співробітники ДФС виявили злочинну організацію, діяльність якої була спрямована на транзитне переміщення наркотичних засобів на територію України з подальшим переправленням речовин до країн ЄС.

Зазначається, що злочинці неодноразово здійснювалися спроби контрольних поставок товару з Ірану до Молдови через Україну, використовуючи для цього чай. Таким чином злочинне угрупування намагалося моніторити дієвість української системи митного контролю.

Українські правоохоронці були готові затримати наркотичних засобів на території України ще у лютому, однак через зміну маршруту наркоторговців було залучено правоохоронні органи Республіки Молдова.

23 лютого 2018 року у Молдові затримали контрабанду у 84 кг героїну, яка надійшла через Туреччину, Болгарію, Румунію до Республіки Молдова та в подальшому планувався до незаконного постачання до країн Західної Європи.

За результатами проведення міжнародної правоохоронної операції затримано групу осіб (п’ять осіб), що займалась контрабандою наркотиків.

Зазначається, що вартість такої кількості наркотиків на чорному ринку становить понад 12 млн євро. Героїн був виявлений у схованках під обшивкою причепа вантажного транспортного засобу. У фурі переміщувалися помідори з Туреччини.